Španska tortilja “Tortilla de patatas”

Tortilja od kropira

Kao što sam napisala u blogu o Barseloni ovo je tradicionalno Špansko jelo. Sprema se brzo i lako , takođe je jedno od tradicionalnih jela Španije . Tortilla de patatas, pored toga što se sprema se brzo i lako , takođe nije skupo jelo  pa sam sigurna da ćete uživati u ukusu Španske tortilje , koja se znatno razlikuje od one na koju smo mi navikli da viđamo i koja je zapravo meksička tortilja .

Sastojci:
za 2 osobe
• 2 velika kropira
• 1 veliki crni luka
• 3 jaja
• Maslinovo ulje
• So

Priprema:
1. Tiganj zagrejte sa dosta ulja
2. Propržite crni luka seckan na kolutove, na tihoj vatri
3. Predhodno prodistane, polugotove krompire takođe seckane na kolutove ( može i na sitne kockice)
4. Sve to zajedno pržiti tako dok se krompir lepo ne uprži.
Kada je sve dobro isprženo procedite u cedaljku od viška ulja pa vratite u tiganj.Preko prelijete tri posoljena i dobro umićena jaja (Možete u umoćena jaja dodati još neke začine ukoliko volite začinjeno. Beo luka, Alevu papriku, biber…)
5. Posle nekog vremena prevrnite tortilju na drugu stranu …
Jelo služiti prohlađeno. 🙂

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

2 Comments

  1. Lena, obožavam da kuvam i jedem 🙂 I ja bas kao i vi volim da svaku zemlju upoznam kroz kuhinju … I ako ima dota sajtova sa receptima uspeli ste savršeno da uskladite svoje putopise sa receptima, sviđa mi se što ste objavili recepte koje otprilike poznajemo jedostavno a u isto vreme posebeno … Već treći dan kuvam po vašim receptima… Nadam se da će biti još !?

  2. Woow , hvala lepo koharice 🙂 Nikako nisam prestala sa putopisima i recptima, u velikoj sam gužvi završavam nešto vezano za turizmologiju i neke kurseve stranih jezika pa ne stižem da objavim još neke tekstove … U pregovorima sam za neka putovanja koja nadam se kreću od februara …
    PS: Pretpostavljam da ste spremali Tortilla de patatas, čim ste izabrali da baš na ovom receptu stavite vaš komentar ? Nadm se da ćete podeliti sa nama vaše iskustvo i kako vam je ispala Tortilla ? :* :* 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *