Prelepo Grčko selo Fiskardo

Prelepo Grčko selo Fiskardo Kefalonija je živopisno i prelepo grčko selo na severnoj strani Kefalonije, obojeno najdivnijim bojama cveća i prirode!

Negde oko  365 sela  ( Od prilike ) na ovom velikom i šarenom ostrvu, selo  Fiskardo je jedinstven po tome što je ostao netaknut tokom velikog zemljotresa 1953. godine koji je uništio većinu istorijskih zgrada na Kefaloniji.

Fiskardo je najbolje mesto odakle možete napraviti izlete do Itake i Lefkade jer nudi odličnu trajektnu vezu sa ova dva ostrva, a i  uvek su tu na raspolaganju za dogovor  lokalni  vlasnici čamaca da vas prevezu do željene destinacije.

Takođe ima i odličanih izleta sa ovog mesta do lokalnih sela   !

Ako posećujete Fiskardo na celodnevnom izletu sa ostrva Lefkade  (što je skoro ne zamislivo ne otići na ovaj izlet ako ste na Lefkadi ), imajte u vidu da je zadržavanje otprilike 2-3 sata manje više. Što je sasvim dovoljno   da obiđete ovaj šareni gradić, napravite pauzu za ručak, šopingujete po neki suvenir i na kraju, neka grčka poslalstica mmmm !

Fiskardo Kefalonija, ima veliku marinu,  usidrene se luksuzne jahte, turistički brodići i brodići lokalnih stanovnika.

Ovde su takođe usidreni tradicionalni grčki ribarski brodovi , gde možete da pazarite povoljno sveže upecanu ribi .

Ali u ranim jutarnji časovima!

Plaže na Fiskardu

Na ovom severnom delu Kefalonije, u Fiskardu, su šljunkovite plaže.  More je obično mirno jer su plaže na zaklonjenim mestima u uvalama što posebno vole roditelji sa malom decom.

Fiskardo ima svoju malu plažu, svega nekoliko minuta hoda od luke. Kao i  još jedna gradska plaža, nalazi se na na drugom kraju šetališta.

Fiskardo Kefalonija, je kosmopolitsko mesto  sa odličnim hotelima, vrhunskim restoranima i raznovrsnim noćnim životom. Mnogi pripadnici svetkog Đžet seta dolaze baš u ovaj gradić te se nemojte začuditi da vidite neku svetsku facu popud Madone.

Pored toga što je kosmopolitsko mesto  je zadžalo svoj stari šarm i tradiciju!

Uz izuzetan noćni provod , klopu, pogotovo riblje specijaltete uživaćete u sunci, divnom moru , druženju sa ljubaznim sugrađanim, lepoj arhitekturi, čistoći …

Moja preporuka za odlazak na ovo mesto po svemu lepo i posebno preporućujem agenciju http://www.vikatravel.rs/

Javite vaše utiske , a moja ocena čista 10-ka ! 🙂

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *