Churros – Španski uštipci sa čokoladom

Hola amigos! 🙂

Churros – Španski uštipci sa čokoladom, stiže nam još jedan Španski recept, koji sam jela u Barseloni ali i u LIoret de Mar-u. Što ste i mogli da pročitate u prehodnom Blogu LIoret de Mare za kraj obilaska Katalonije.

Ovim tekstom nikako nisam zavrišila putešestvije po Španiji, oooo nikako o Španiji ima tako mnogo da se piše!
Ali polako ima još mnogo putešestvija, zemalja, dešavanja i dobre klope … 😉

Hm da se vratim na Churose ili ti na Španske uštipke. Zapravo ova preukusna poslastica može se zvati još i krofnice, štapići, spirale… Možete ih praviti u raznim oblicima. Takođe mogu da budu i u boji, sve kasnije zavisi od vaše kreativnosti i potreba.

Preuzeto sa neta
Preuzeto sa neta
Preuzeto sa neta

Sastojci:
1 Čaša vode ( Koliko vode stavite tolika će te morati i brašna)
1 Čaša baršna
2 Kašike šećera ( Može i smeđi šećer)
Pola kesice praška za pecivo
2 jaja
Cimet
Čokolada za kuvanje
Ulje za prženje

Priprema :
Sipate vodu u šerpu, sačekate da provri pa dodate šećer i nekoliko kapljica ulja, prašak za pecivo. Promešate sve to u proključalju vodu, kada ste sve to uradili sklonite vodu sa ringle pa dodate brašno , ali tako da mešate sve vreme. Kada sjedinite masu tako da može da se odlepi od šerpe, dodate dva jaja i ponvo lepo umešate. Sada ste sjedinili i lepo umesili smesu, tako lepo je sipate u špric za šaranje kolača.
(Možete da koristite i druge modlice. Mogu da budu krofnice, spirale, štapići, potkovice. Sve zavisi od vas. Kada odaberete željeni oblik, na papiru za pečenje ih istisnite i ostavite u frižeru na 45 minuta da se dobro stegnu i ohlade.

Kada su se ohladile pržite ih u dubokom ulju. Tako ispržene uvaljate ih u šećer i cimet. Zatim cevčicom za piće probušite stredinu štapića i punite čokoladom. Zar nije Njami, njam?

U koliko odaberete drugi oblik pa ne možete da ih punite, onda možete kao Španci da umačete u otopljenu čokoladu.

Jaooo ova poslstica je preukusna , jedva sam čekala da dođem u Srbiju i da podelim ovaj recept sa prijateljima.  Kad god ih pravim setim se plaže u LIoretu uz Churros-e, sećanje koje ne može da izbledi. Uz zvuke i šum mora,  ukusa čokolade, Churrosa i cimeta.

Nadam se da ćete uživati u slatkom ukusu Španije !

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *