“Šminka može učiniti da izgledate lepo spolja, ali ne pomaže ukoliko ste ružni iznutra,, Šminka u vrelim danima da ili ne !?

“Šminka može učiniti da izgledate lepo spolja, ali ne pomaže ukoliko ste ružni iznutra,, Ovo su reči čuvene ikone lepote Odri Hepbren.

Šminka u vrelim danima da ili ne !?  .

Hm , podeliću sa vama današnju  situaciju koja će vam jasno objasniti da li treba pretrpavate sebe šminkom.

Dakle,  posle nekih obaveza po gradu, kafe sa prijateljicama i malog tračarenja krećem kući sa Haustorima u ušima, da pronađem facking Avokado za neku saltU.  Pokušavam od toplote da dođem do vazduha ali ne odustajem od avokada jel to je jako bitno !   Na pola puta srećem dve ne znam kao bi ih nazvala prijateljice? Ne. Poznanice? Racimo…

Jaooo ćao, ćao. Odmah su krenule sa pričom, ludilo idemo na more a da znamo da si već bila čitamo te e al dobra si, uvek si bila tako malo čudna sve to praćeno podjebavačkim smehom . Ok kažem je ali zato ste vas dve super ! Jel još čitaš one knjige i te forice? Opet jedna mene pita kroz neki smešak . Ja u sebi pomislim o Gospode uzmi me. Da čitam manje više a vi ste i dalje ciciban varijanta ? Hahahha dobra si reče jedna što se ne javiš da se zezamo malo ? I dalje mi ništa nije smešno jer, liče na nakaze kojie izgledaju kao da im se topi faca, vonjaju na plastiku još mi one takve pričaju o knjigama   !? Ništa nije smešno još je pored njihovog izgleda koji je ono kao da je pošla kod saleta na audiciju za neki nakaradni šou, sa tonom šminke u 16 :30h  na  jebenih 40 stepena!

Zatim je jedna konstatovala onako podjebavački ali i znatiželjno pa ako joj se pruži prilika da me zajebe hoće ako ne bar će da sazna nešto !  Klasična malograđaska fora ljudi došlih sa strane . E dobra ti maskara a i kako ti  šminka ne mrda i ako je +40. Jaooo ti imaš brdo šminke blago teb ! !

Ja joj posle halospeva kažem stanje kakvo zaista jeste kod mene . Pa znaš kako bavim se šmnikom pa ono do nekle je i logično da se imam šmniku,  a i nemam šmniku na sebi osim maskare i sjaja za usta napolju je jebenih 40 + stepeni ! 

Kaže ista od malopre , čoveče zavidim ti što nikad ne stavljaš puder ! 

E pa baš njihov smešan izgleda sa tonom šminke na +40 mi je dao ideju da podelim ovo sa Vama…
Na 40 stepeni imale su šminku u kompletu ili što bi se danas reklo u fullu ! Ni malo nije prijatno kada osetite puder da vam curi niz kožu, zapravo je fuj ?

Šta se dešava Vašoj koži sa tečnim puredom, kamenim ili u prahu, korektorom , hajlajterima, rumenilom auuu umorih se samo od nabrajanja a kamo li da sad na ovoj vrućini to i stavljam na svojoj koži. Koža se i ovako iritira od sunca i znoja još kada je natrpate šminkom, pogotovo devojke, klinke koje već imaju neki problem sa kožom za njihovu kožu je to ubistvo… 😛

Koža vam ne diše to je valjda jasno !?
• Izgledate kao klovnovi kojima se topi maska .
• Ružne ste tako, izgledate starije, priljavije i neprirodno .
• Niko to ne voli da vidi, ni dete, ni žena, a ni momci u to budite sigurne .

Šta me je još faciniralo kod njih to je da su ona pošle na trening u teretanu !

Nikako na trening bilo koje vrste sa šminkom pobogu ! Ne mogu da vrujem da ovo pišem. 
• Nikako šminka na bazenu, plaži. Koliki god problem da imate sa kožom, hiljadu puta ste lepše kad niste klovnovi.
• To vam niko nikad neće reći da vam je ružno i smešno.

Te iscrtane obrve crnim krejonom ( ako imate problem sa obrvama ili ih možda nemate uništene su, bolje odite kod profesionalnog šminkera, kozmetičara istetovirajte ih) Ali čak i kad radite to nemojte pobogu one debele obrve ja ih zovem angry birds ili one druge takozvane bananica .

• Olovka na ustima – obrvama ,karmin, maskara ili još gore veštačke trepavice na bazenu – plaži… Pa zašto zaboga !? Opet vam neće reći da ste smešne, jer šta rade klovnovi !? Pa zabavljaju ljud! Da smeju vam se i jeste smešno !

Zato što je normalno i higijenski po vas i okolinu ići na bazen bez šminke i ostalih pratećih rekvizita.  Jer šta ćete raditi za izlazak kad se za bazen, plažu ili teretanu šminkate !?

• Ni jedna bubuljica, flekica ili šta god nije toliko ružna koliko su ružne obrve nepravilno iscrtane crnim krejonom !

Zamišljam tako ponekad kad vidim neku na bazenu sa loše iscrtnaim obrvama kako zagnjuri i izlazi sa crnom olovkom  koja joj se sliva niz lice.  Takođe sam primetila da retko koja devojka koja dođe tako sređena i našminkana da se ne  kupa ili skače u vodu ili da se nesmeje. Pobogu opet zašto !? Zašto sebi skraćujete životna zadovoljstva ?

• Možda i najbitnija stvar, ako ste mislila da se tečni puder sa mešavinom znoja ne oseća, u gadnoj ste zabludi drage moje zapravo smrdi !Pogotova ako vam šminka nije kvalitetena. E a sad zamislite proces na vašoj koži ispod pudera,   korktor,iluminatora, hajlajtera , rumenila , znoj  i +40 stepeni. Fuj jel da!?

• Hajlajteri
Hajlajteri  svakako sastavni deo dobro odrađene profesionalne šminke !

Ali,  zašto pobogu preterujete s stavljanjem istog !? Pa kad se obojite crno belo pa izdefomišete facu užas ! Osima ako vam neko profi to ne stavlja, tj ako vam neki profesionalac ne senči lice. Zaista ste kao klovnovi !

sve make up vlogereke,youtuberke su prfesionalci one su tu da izreklamiraju neki proizvod i ćao. Prestanite da se upoređujete sa raznim modelima, starletama.  Njima je to posao da reklamiraju neki proizvid one nisu našminkane non stop.
A da ubrzavaju svoje snimke, mislala sam da Vam je to jasno , ali posle današnjeg razgovara sa dve žene od 33 god, koje su dale komentar čoveče kako one to brzo rade ja uvek ispadnem ovako šarene. Moram da dođem kod tebe ne jedno profi šminkanje!

Važi , hoće !

U jedno od narednih tekstova ispisaću kako se pravilno stavlja iluminator , kao i razliku između iluminatora i hajlahtera !

Par saveta da izgledate lepo i da vam se šminka ne topi na vrućini:

1. Izbegavajte tečni puder, umesto pudera koristite neku BB kremu, ili korektorom sakrite nedostatke. Osim ako se naerdi o večernjim izslascima ona je dozvoljena jača šmnika sa raznim podlogama. Dok su dnevne varijante leti i to na visokim temperaturam no, no . 

2. Ako već ne možete bez tečnog pudera gledajte da pogodite ten i da bude kvalitetan kako vam ne bi uništio kožu. Zaboravite kameni pudere ili pudere u prahu preko tečnog i oznojenog lice. On će vam istaći još više neravnine i svaku bubuljicu . Nemojte stavljati tečne pudere sa uljem oni su teški, pogotovu tečni puderei sa uljem koji garantuju da imaju jaku pokrivnu moć. Tope se i znoje jako brzo na vrućini…

3. Izbegaajte jake boje, pod tim mislim nemojte leti pogotovo preko dana smokey eyes, ajlajnere . Mislim ok su i oni leti ali za neku večernju akciju .  Kod jake šminke odmah se primeti ako se malo otopi ili razmaže na suncu. A i pobogu što ste uvek iste, preko dana i noću u čemu je onda čar sređivanja i doterivanja ? Bolje je leti koristiti svetlije boje pogotovo za oči. Za usta neki sjaj svetlucavie nijanse pogotovo su dobri kada malo dobijete boju, može i neki krejon za usta,   sjaja za usta u nekoj veseloj boji  čiso da vam definiše usne . 

4. Kupite za leto vodootpornu maskaru. Kako ne bi ste iz nekog marketa, busa izašle kao da vam se lice raspada i da ne biste imale one crne mrljice ispod očiju…

5. Ako izlazite po vrelom danu našminkajte se minimalno. Malo korektora, maskare, neka svetla senka, sjaj za usne. I nezabotavite osmeh na lice!

Jedna od najvećih ikona 20 veka, Odri Hepbren koja je uvek bila oličenje ženstvenosti i mode. Sama je govorila da najviše voli prirodnu lepotu, da morte imate dobru dušu da bi ste imali lepe oči.

Ona je govorila ,, Šminka može učiniti da izgledate lepo spolja, ali ne pomaže ukoliko ste ružni iznutra,,

Zaista je tako, koliko god se trudili da šminkom prekrijete svoje nezadovljstvo, mržnju, ljutnju… Nećete uspeti ni regularnim danaima a kamo li na +40 stepeni, morate vi da se menjate !

Na vrelom letnjem danu najbolja šminka je knjiga u ruke, kupaći na telo, šešir na glavu, voda u ruci, sluške u uši i najbitnije osmeh na lice i zablistajte !!! 

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *