She want more, more, more – Gitarijada 52

She want more, more, more… Reči su dobro poznate pesme ,,Rebel Yell,,  a  i ja sam sam htela još, još more !!

Dobro je kako smo u opše i stigli do Zaječara ! Kako su počele Putešestvije prvo sa gužvom na poslu, prevoz ima, nema. Prijatelj hoće da ide, neće …

Isto kao i Bili biće koncerta, neće.  Kako ste čuli bio je na korak od otkazivanja  tako da sam ja sve vreme bila u grču još uz sve  kiša pada pa ne pada ,  leto je a hladno je  !

Pa pošto su se malo slegli utisci, da kažemo i reč dve kako je to izgledalo iz ugla Putešestvija!

Odmah da kažem nisamo dobili baš to što sam očekivali od Bilia slušali samo ga  i u boljim izdanjima kao što je recimo bilo  2006 na exit-u i u Sofiji (Bugarska)

OK,  konačno izlazi Bili, počinje nastup sa pesmom “Shock to the System” Uh dobro je pomislila sam ipak će održati koncert,  mlak ali šta je tu je.  Bilo je momenata kad je skakao u ritmu kao u stara dobra vremena i momenata kad je uzimao ozbiljne pauze kao što je recimo momenat kad koncert preuzima Stiv Stivens gitarista bendai  i svira “Spanish guitar” solo koji je trajao je  celih  pet minuta,  Stiv je bio  prava  zvezda večeri !

Uživali smo uz hitove “Don’t Need a Gun” “Eyes without a Face”, “Scream”, “Blue Highway”“King Rocker”.

Trenutak kad pubika doživaljava najveće oduševljenje je logično trenutak kad Billi kaže da je vreme za njegovu omiljenu pesmu “Rebel Yell”  Kao što to obično i biva , barem je na predhodnim koncertima bilo tako  pa i ovog puta  publika je  uz ovu pesmu mogla da ga gleda bez majce samo  sa par godina više !

I za kraj naravno  “White Wedding”  koju je otpevao maestralno u svom stilu i odlaze sa bine . Publika ostaje u šoku da li će biti bisa ili ne !? Uz dozivanje  more, more , mada moram priznati da pubilika i nije bila nešto uporna . Bili se nije vratio a ljudi su  polako počeli da se  razilaze pevajući neki njegov hit, neki razočarani neki ne !

Kako god,  koncert je bio održan i bili smo ispoštovani koliko su to mogli da nam  uzvrate ! Ipak su zbog bolesti Bili Ajdola otkazana dva koncerta ali je ispoštovao Srpsku publiku u malom Zaječaru i to besplatnim  koncertom  tako da hvala čika Bili !!!

Pa kako je sve krenulo naopako pa tako i moj tekst !

Pre Bili Ajdola mogli smo da čujemo Partibrejkerse!

Uf šta reći o Cančugi i Antonu i celom bendu ! Osim da su legende koje hodaju i da njihov koncert uvek dobar izbor i nikad greška ! Cančuga nas j ispoštovao,  odpevao svoje poznate hitove uz malo iznošenje svoje životne filozofije!  Imali smo ozbiljno dobro zagrevanje za Bilia  !

Inače Zaječarska Gitarijada je stari tradicionalni festivala i ovo je bila 52 Gitarijada koja je trajala od 28. do 30. 06.2018 !

I ove godine smo pored Bilia i Cančugle mogli da čujemo mnoge bendove kao što je Britanski heavy metal band  Saxson  koji su i otvorili ovogodišnju gitarijadu svojim energičnim nastupom uprkos kiši , zatim jedan od mojih omiljenih PSIHOMODO POP ! Gobac koji je bio vidno raspoložena i u svom stilu oduševio publiku! Tu su i Neverne bebe, Galija .

Pobednici ovogodišnje Gitarijade je sastav Aleja Velikana!

I tako je došo kraj našem druženju sa Zaječarcima i bilo je vreme za povratak u Niš !

E sad puta za nazad se baš i ne sećem spavala sam i ako sam pokušavala da održim budnost , prijatelj je morao sam da sredi utiske !

I posebnu zahvalnost za kobaje dugujem prijatelju iz Zaječara Željku ! :*

Vidimo se sledeće godine, sa još boljim bendovima i nadam se nekim novim da kažem svežijim imenima 😉 !!!

 

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *