Prirodni Rezervat Zasavica , plus Sremska Mitrovica

U koliko ove godine ne idete na Putešestvije van Srbije na neko letovanje , ili ste se možda vratili sa odmora onda je obilazak naše zemlje i upoznavanje sa prirodnim lepotama Srbije pun pogodak !

Ovog vikenda vam donosimo jedno veoma zaniljivo mesto na kojem vam Putešestvije neće biti dosadne a foto Koca je tu da vam to dočara !

Prirodni Rezervat Zasavica je 10 km od Sremske Mitrovice , što bi značilo da, od Beograda do tamo treba kolima nešto malo više od sat vremena !

Ovde možete videti mino zoo vrt odnosno repliku domaće farme ( mini domaća farma )
Voda , još vode samo vode jer voda je izvor života ! Celo mesto obiluje vodom , dok im je glavni izvor odnosno cenrtalno mesto reka Zasavica i njen protokol ! Tu su i kanali Jovac i Prekopac, kao i kanal Bogaz koji spaja Zasavicu sa Savom. Tu se negde umešala i Drina, sa svojim podzemnim vodenim ograncima.
  • Da vas ne bi davala pisanjem manje više sve imate na googl map , i ostalim portalima a u nastavku pogledajte par fotki ovog prirodnog rezervata i dolučite sami kad krećete na Vaše Putešestvije ! Ne znam da li bi sve stalo u ovim putešestvijama ! Tekst bi bio predugačak a pošto planiramo još putešestvija ovog leta , neću da delim u dva dela tekst . Samo ću da dodam još ovo , što mislim da je bitno za pomenuti .
  • Ovde tačnije žive čak 192 vrste ptica! Takođe na ovom mestu nastanjeno 30 dabrova – a koji su ubrzo napravili prvu (dabrovsku) branu u Srbiji !

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *