fbpx
Prirodna lepota Juga Srbije Vlasinsko jezero !

Prirodna lepota Juga Srbije Vlasinsko jezero !

Obilazeći Srbiju i njene prirodne lepote i ako još nismo videli dobar deo nje. Kocka i Putešestvije složili su se da je Vlasinsko jezero prava pravcata lepota Juga Srbije i za sada za nas jedno od najlepših jezera Srbije !

Vlasinsko jezero je pravi raj za odmor i Putešestvije odnosno za beg iz grada i sve što prati život jednog grada !

Jezero se nalazi na 30 km od auto-puta Niš-Makedonija, 59 km severno od Vranja, 75 km južno od Leskovca i 360 km od Beograda. 

Vlasinsko jezero se nalazi na jugu Srbije između Leskovca i Vranja prema Bugarskoj granici a od Leskovca udaljeno je 75 km putem Vlasotinca, Svoda i Crnte trave.

Postoji mogućnost putovanje vozom, do Vladičinog Hana od kojeg je jezero udaljeno svega 29 km.

U koliko se odlučite za voz pošto postiji i ta varijanta i ona vam pruža prave pravcate Putešestvije ! Onda idete do Leskovca vozom pa tu hvatate bus e sad tu postoje više varijanti ! Da idete preko Vlasotinca što vam je duži put kažu da je put dosta nesiguran i vodi vas do severne strane jezera . A možete da produžite za Vladičin Han ili možda čak i najbolje do Vranja pa lokalnim busom do jezera !

Iz Niša i Beograda imate dosta često vozove za Leskovac !

Prirodna lepota Juga Srbije Vlasinsko jezero vam pruža neverovaratan spektar boja i prirodu kojoj ćete zaista poželeti da se vratite ponovo ! Neverovatan mir i vazduh koji želite da udišete i udišete.

Uvek imajte na umu da se nalazi na 1, 300 metara nadmorske visine i da možete da izgorite brzinom svetlosti !

Od glavne plaže stalno patroliraju čamci sa kojima možete uz lokalne vodiče obići jezero i videti ono po čemu je ovo jezero najzanimljivije jesu plutajuća ostrva različitih dimenzija ! Ovo je prirodni fenomen i redak u svetu !

Nedaleko od glavne plaže se nalazi i mesto za kamopvanje. Takođe veoma sređeno i čisto !

Prirodna lepota Vlasinskog jezetra : Voda , blago naklona klima, planine , klisure , tišina , očuvana priroda !

Na istočnom delu obale nalaze se ostrva : Drugi del on je veći ( ovde imate veoma atraktivnu peščanu plažu ) , i Stratojia manji !

Pejčin klad , Zamoga i Jovkin hrid ovu su najistaknutija poluostrva !

Svakako je bitno napomenuti da je Vlasinsko jezero odličan lek za ljude sa visokim pritiskom , za poboljšanje krvne slike zbog vaduha kao i za mnoge autoimune bolesti !

Ovakvu prirodnu lepotu kao što je Vlasinsko jezero je zaista žalosno ne obići jednom u životu ! Putešestvije i Kocka Travel su sigurni da ćete poželeti ponovo da joj se vratite , Putešestvije evo po drugi put !

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: