fbpx
Nikad dosta Beča i zato jedne kratke putešestvije po Habzbuškoj monarhiji u Martu

Nikad dosta Beča i zato jedne kratke putešestvije po Habzbuškoj monarhiji u Martu

Nikad dosta Beča i zato jedne kratke putešestvije po Habzbuškoj monarhiji u Martu ! Zaista, meni nikad dosta Beča i putešestvije po Austriji što ste mogli da pročitate u prehodnim tesktovima http://www.putesestvije.com/viken-u-vienni-deo/ i http://www.putesestvije.com/bec-na-tanjiru/

Ne znam šta bih dodala i napisala o Beču a da već nisam u predhodna dva teskta , grad Beč je jedna od mojih omiljenih destinacija za mini odmor i uživanje ! Pored toga što je grad valcera, umetnosti i kulture. Ova metropala nam je i jedna od nama bližih, gradova proglašen za najbolje mesto za život i zaista ima mnogo da ponudi!

Ovo mini putovanje koje nas očekuje već u Martu je zaista nešto što ne bi trebalo da propustite i da napunite baterije za leto, jer sećate se svako putovanje donosi nešto novo u životu!

Na ovo putovanje u Beču krećem sa već svima poznatoj agenciji Vika Travel, koja je zaista preporučila više nego odličnu ponudu agencije Euroturs !

Dakle, kreće se autobusom 06. 03 do 09. 03. iz Niša .Za Ova tri dana u Beču, program je zaista odličan i obuhvata sve ono što bih i ja opisla ili već jesam! Pored slobodnog vremene , koje verujem da u Beču nikad nema barem ga ja nikad nemam, uvek otkrijem neko novo mesto ili restoran.

Za prvi dan ovih putešestvija organizovano nam je panoramsko razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča ! Kao i obilazak nekih od najznačajnih znamenitosti ovog grada kao što su :

1.Hundertwasserhaus – jedan je od Bečkih simbola, baš kao što je Gaudi simbol u Barceloni.


Hndertwasserhaus

2. Bečki Ring – Jedan od najpoznatijih bulevara u Evropi, obavezno trebate uzeti kartu za tramvaj i voziti se ring-bulevarom . Tako ćete videti veći deo bulevara .

3.Bečka Opera– je jedna od najvažnih operskih ustanova u Beči i jedna od najpoznatoijih operskih kuća u svetu ! ( Pa ne kaže se za đžabe, Bečka škola !)

4. Geteov i Mocartov spomenik !


Belvedere

5. Belvedere – je naziv za kompleks baroknih palata. Za Belvedere dvorac neki tvrde da je najlepša barokna građevina na svetu.Dvorac čine zapravo dve palate – gornji i donji Belvedere, koji su pod zaštitom kulturne baštine – UNESCO!Podignut je u 18. veku kao letnja rezidencija princa i velikog vojskovođe Eugena Savojskog (1663–1736).


Stephandom

6 . Stephandom – Epi centar Beča, veliki trg , šetalačka zona, koja je dobila ime po fascinantnoj katedrali koja spade u jedne od većih na svetu – Stephansdom .


Hofburg

Drugog dana nas nakon doručka i slobodne šetanje očekuje :

7. Hofburg Kompleks imperijalnih palata u samom centru Beča i službena rezidencija predsednika Republike.

Obilazak Šonbruna ( Schönbrunn ) –
Najznačnija i najposećenija atrakcija u Beču je dvorac Šenbrun sa preko dva miliona posetilaca godišnje. Ova barokna palata pod zaštitom UNESCO-a. Dvorac je podignut kao pandan Versaju po nalogu Leopolda.

Nakon ovih kratih ali preslatkih putešestvija po Habzbuškoj monariji, vreme je da se krene kući. Znam da povratak uvek deprimira ali kažem vam dobra stvar je što nam je Beč blizu !

Ovo putovanje se realizuje od 06. 03 do 09. 03. iz Niša i košta svega 103 eutra. U cenu je uračunat prevoz i smeštaj i može se plaćati na rate ! Sve informacije za ove putešestvije kontakt je klik na sajta http://www.vikatravel.rs/ ili na FB stranici https://www.facebook.com/vikatravelbradarac/

Januar je već gotov, feburar je nakraći mesec tako da što pre rezervišite svoje putešestvije za Mart. Da putujemo zajedno i pišemo neke nove stranice života a i nema boljeg početka godine nego odlazak u Beč gde sam sigurna da ćete uživati u najromantičnijem gradu u ovom delu evrope !

Share

3 thoughts on “Nikad dosta Beča i zato jedne kratke putešestvije po Habzbuškoj monarhiji u Martu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: