“Kroz Petničku pećinu do evolucije čoveka”

“Kroz Petničku pećinu do evolucije čoveka”, da li ste znali da Petnička pećina privlači mnoge naučnike i naučne centre kako iz naše zemlje tako i iz Sveta !?

Ovde dolaze mnogi biolozi, hemičari, biohemičari, arheolozi, geografi, speleolozi i baš na ovom mestu Kocka travel i Putešestvije kreću svoju avanturu upuznaj Srbiju !

Petnička pećina je najveća pećina zapadne Srbije kao i najveća porodiljska kolonija slepih miševa ! Takođe poznata i po raznim endemskim vrstama kao što su zrikavci i stonoge.

Ima zanimljivosti za one najhrabrije koji imaju speleološka iskustva i opremu. Ali to je poslednja stanica pre toga imate koncertna dvorana , “aždajino jezero” , medveđa dvorana i dvorana slepih miševa!

I na kraju vas kao i u životu čeka ambis ! Ali kao što rekoh do ambisa dolaze samo najhrabriji ! Lepo sam rekla kao i u životu …

Srednjoškolci dolaze ovde na razne seminare dopunjuju svoja znanja , razmenjuju pamet i trebalo bi predstavljaju pametnu budućnost naše zemlje ali i to je ovde samo za one najhrabrije !

“Kroz Petničku pećinu do evolucije čoveka” i kako do nje ?

Nalazi se 7,5 km jugoistočno od Valjeva. 260 km od Niša a najkraći put je preko Markovac-Topola-Lazarevac-Lajkovac-Valjevo .

A tu su i Kockine prelepe fotke sa Putešestvija po istraživačkom centru u zapadnoj Srbiji !

Nadam se da su vas Putešestvijina zapažanja i Kockine fotografije zainteresovale da barem jednom posetite ovo po svemu lepo jedinstvno mesto !?

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *