Kraj leta u Nišu su dani puni ljubavi, džeza, vina, piva, dobre klope, filmova na otvorenom ( filmski susreti ) i noći odličnih koncerata !

Kraj leta u Nišu su dani puni ljubavi, džeza, vina, piva, dobre klope, filmova na otvorenom “Filmski susreti,,  i noći odličnih koncerata!

Početkom avgusta u Nišu smo imali džez festival Nišville, koji se završio ali ostavio je veliki utisak i još uvek smo svi u džez ritmu  barem oni koji zaista vole džez. Kako je bilo ove godine na Nišville zavirite u fotke ovde 

Zatim smo imali pozitivNI  festival , i Sajam vina i rakije.

E sad postavlja se pitanje šta raditi u Nišu do kraja leta,  pogotovu ljudi koji nisu nigde mrdnuli van grada, na more , jezero.  Pa da ne bude da živimo jedino za vreme Nišvilla , mada realno jedino u tim danima ličimo na veliki grad.

Kako god ,  imamo u Nišu do kraja leta ozbiljne i dobre festivale.  Kad kažem ozbiljne mislim da su zaista super odrađeni s obzirom sa koliko malo novaca se oni prave i organizuju.

A svakako mislim da svi oni mogu mnogo bolje ali dobro ih uopše i  imamo. Znate vi na šta ja mislim 😉

 Dani zanatskog piva 24. i 25. avgusta

Ovo mi je jedna od manifestacija koja je pravo osveženje za mene , a pretpostavljam i za ostale pivopije jer mi volimo pivo i pivo voli nas !

Po treći put ljubitelji piva moći će  da probaju različite vrste piva nastale u srpskim craft pivarama. A gde je pivo tu su i bavarske kobaje.  Njami njam !

Uz dobra piva i kobaje , prvog dana festivala slušaćemo bendove The Irish Clovers, Oposite Way i DJ Ceku. A u subotu slede Slide Ride, Skupštinu i DJ Ljudski maksimum.

Obavezno se vidimo večeras !

Filmski susreti, festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – 25-31. avgusta

Ovo je drugi festival zbog kojeg grad Niš dobije svoj sjaj i glamur. Dani kada Niška tvrđava pripadne Srpskim glumcima.

Ovo je festival koji posećujem od malena. Mislim da nije prošlo leto a da mama nije vodila sestru i mene na Filmske .  Uživala sam da gledam filmove pod vedrim nebom i dodelu nagrada u jedinstvenoj atmosferi Niške letnje pozornice.

Ove godine nisam baš zadovoljna ko će biti dobitnik nagrade “Pavle Vujisić”. Pa ću ove godine preskočiti dodelu.

Film koji ću svakako odgledati je Film ” Južni vetar” poslednji snimljeni film pokojnog glumca i za mene nikada zaboravljenog “Nebojše Glogovca”!

Ovo su oni dani kad je Niš pun glumaca , koji mogu  na svaki korak da se sretnu. Kao i da se čuju građani koji pitaju ,,Čekaj! Jer ovo onaj iz onog filma što smo sinoć gledali?”

Nekada su sve mediji prenosli filmske sustrete pa čak i strani mediji . Nekada su filmski susreti  za celu Srbiju bili stvar prestiža!

Filmski susreti su jedan od retkih festivala tog tipa koji je u Srbiji pa i ovde u Nišu zadržao svoj sjaj i tradiciju ! Održava se uvek krajem leta kada grad Niš ugosti čitavu glumačku elitu a posebna atrakcija je vatromet koji označava početak filmskih sustreta. Obožavala sam to i sa nestrpljenjem čekala kao dete i sada naravno da vodim svoju sestričinu !

Znači subota 25. 08 sve do 31.08  je rezervisan za Filmske !

https://www.filmskisusreti.rs/

Za sam kraj leta jedan divan koncert omiljenog mi Darka Rundeka 28. avgusta.

Mislim da nema boljeg načina nego koncert Rundeka i filmskih da ispratimo još jedno leto i mesec avgust 2018 !

Darko Rundek & Ekipa,su prošlog leta nastupali na Nišvillu i rešili da ove godine ponove fantastičnu atmosferu kakvu samo Darko ume da napravi i miluje nam dušu svojim ritmom i tekstovima pesama!

Koncert je zakazan za 28.08. u dvorištu Banovine !

Pa tako da posle piva, pravac filmski u pauzi na koncert Rundeka.  Kraj leta u Nišu su zaista dani puni druženja, ljubavi , hedonizma , umetnosti i kulture !

Dok nas na samom početku septembra mesesca koji nam nagoveštava dolazak jeseni i hladnije vremena , očekuje koncert PARTIBREJKERSA !

Pa eto kažu da će početak septembra biti topao pa iskoristite produženo leto da uživate u dobroj Rock svirci zakazana za 09.09. takođe u dvorištu Banovine !

Vidimo se !

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *