ILUMINATORI ZA SAVRŠEN SJAJ LICA

Da bi Vaše lice bilo sveže i blistavo, potrebno vam je malo tečnog Iluminatora ili kameni odnosno u prahu koji je zapravo osvetljivača lica .

Skoro svakodnevno se susrećem sa pitanjem šta je to Iluminator a šta highlighter?

U današnjem tekstu saznaćete šta je iluminator, gde se i kako se nanosi. Dok nas u narednom tekstu očekuje po čemu se razlikuje od hajlajtera “highlighter” kao i šta je to!

Čemu služe Iluminatori ?

Služe za osenčavanje odnosno osvetljavanje određenih delova lica poput područija iznad obrva i ispod podočnjaka,  stavlja se na „jastučiće“ ispod oka.

Takođe se mogu naneti po dužini nosa ne bi li vam vizualno izdužili ili samnjili nos . Znači Iluminator je posvetljivač lica i služi za vizuelni efekat izduži – skrati

Može se stavljati iznad usana i ispod za što bolju definiciju usana. Takođe daje vašoj koži blistav i svež izgled.

Kako se nanosi?

Da bi ste što pravilnije naneli Iluminator , najbolje je da se nasmešite kako bi što bolje definisali jagodice  i nanesite nekoliko kapi na lice u predelu oko jagodične kosti, možete  za svež izgled da stavite mrvicu na vrhu jagaodica!

Ja tečni iluminator nanosim prstima dok za kameni koristim četkicu . Bitno je da pri nanošenju iluminator nanosite tapkanjem a ne utrljavanjem! Zato što vam ukoliko ga utrljavate neće izgledati dovoljno prirodno i nećete moći da kontrolišete količinu kao kod metode tapkanja. Takođe možete da koristite famozni bjuti blender (beauty blender)  to je onaj jajasti sunđer !  Ja to radim vrhovima prstiju . Obavezno vodite računa o količini i mestima na koje nanosite iluminator.

Kako izabrati pravu nijansu ? 

Odabirom pavog Iliuminatra daćete vašoj koži blistav ten i svež izgled lica ! Sve što je potrebno je da vodite računa o tome kakav je Vaš ten.

  • Svetao ten , bi trebao da bira roze boju ilumintora i boju  šampanjca. Ali i da bude oprezani, samo bez preterivanja da ne bi izgledalo kao previše rumenila.
  • Srednje svetao ten, je najzahvalniji po pitanju šminkanja. On se lepo slaže sa različitim tonovima, Izbor nijanse  napravite u zavisnosti  šta  želite da postignete. Ja za srednje svetao i svetao ten izbegavam bele nijanse i sivkaste da ne bi izgledali kao duh !
  • Maslinasti ten,  se najlepše šminka i osvetljava ! Možete koristiti boju bresvke ili blago naranđžstu zbog podtona kože, koja će sa bojom breskve dati savršen ishod i sjaj vašoj koži !
  • Taman ten , ukoliko imate ovaj ten morate biti oprezni !  Ovaj ten inače daje izgled umornog licg i iscrpljenog . Zato pravi izbor Iluminatora može to da popravi . Ja koristim bronzane tonove i savet je za ovaj ten izbgavati zlatnu, srebrnu i sivu boju iluminatora. Pogotovo voditi računo ukoliko su podočnjaci tamni, tu bi morali pre iluminatora dobru ulogu da odigraju podloge sa tečnim puderom i korektorom !

Takođe Iluminator možete nanositi mešajući sa tečnim puderom ili pre nanošenja tečnog pudera .

Ja koristim Iluminatore marke NXY, Revolutinon  ali i  Atelier Paris i Inglot  .

 

Bloger, putnik, fotograf i make up artist koji voli dobar ukus hrane,vina i kafe...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *