fbpx
Banja Vrujci i Struganik – rodna kuća vojvode Živojina Mišića

Banja Vrujci i Struganik – rodna kuća vojvode Živojina Mišića

I ove subote donosimo vam divne fotografije Kocke sa Putešestvija po Banji Vrujci i Struganika !

I ako je kod nas ovde i Sbiji vreme tmurno i crno da crnje ne može biti i dalje mislimo da je naša Srbija je jedna prelepa zemlja i crni oblaci nas nisu sprečili da to zabeležimo na fotografijama i odemo na putešestvije po Srbiji !

Struganik:

Nalazi se u zapadnoj Srbiji , u opštini Mionica . Najpoznatije je po tome što je to rodno mesto vojvode Živojina Mišića . Nalazi se svega 7 km od banje Vrujci. Pored spomenute znamenitosti Struganik ima fascinantne poglede opkoljen zelenilom !

Banja Vrujci:

Banja je smeštena između Mionice i Ljiga , između planine Suvbor i reke Toplice . Na nadmorskoj visini od 180 m , udaljena je 92 km od Beograda . Banja je poznata po Termalnim vodama , koje su kalcijumsko magneziske sa prosečnom temperaturom od 27 stepena !

U blizini Banje nalaze se izletište, manastir , istoriski spomenici . Ovo je posebno zabavno za klince , u Banji se nalazi još i “ Čarobno selo “- dečiji obrazovni centar . Mali predlog da osmislite deci jedno lepo i kreativno leto uz druženje sa drugom decom . https://www.banjavrujci.info/carobno-selo-u-banji-vrujci

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: